Nüwa

Legenda spune ca, intr-o confruntare pentru suprematie, zeul focului si cel al apei - Zhu Rong si Gong Gong - au distrus Muntele Imperfect, ce sprijinea Cerurile si separa cele doua lumi.

Prabusindu-se, acesta a provocat colapsul Universului celest si a generat o falie imensa, o poarta astrala prin care catastrofele loveau lumea terestra: incendii, inundatii, invazie de dragoni si fapturi terifiante ce atacau oamenii.

Zeita Nuwa a intervenit folosind insasi natura pentru a inchide Cerul: a cules cinci pietre colorate dintr-un rau, le-a topit si cu aceasta "lava" ad-hoc a acoperit gaura amenintatoare. Apoi, a taiat picioarele unei testoase gigantice si le-a folosit pentru a sustine lumea de sus.

"Restauratia" universului a durat sapte zile si sapte nopti, iar efortul zeitei a salvat Pamantul si omenirea. Drept recunostinta, Cerul si Pamantul i-au daruit zeitei un car faurit din foc, tras de sapte dragoni, care au transportat-o in cel de al noulea cer.

  • PRET: 5.000 lei


Tags: nüwa, extrait

PRODUSE RECENT VIZUALIZATE

Nüwa

Nüwa

Legenda spune ca, intr-o confruntare pentru suprematie, zeul focului si cel al apei - Zhu Rong si Go..
  • PRET: 5.000 lei

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult