Kilian Hennessy,
demiurgul esenţelor divine

Descendent al fabulosului imperiu Moët-Hennessy Cognac şi dornic să semneze geneza unui nou brand de lux,
demn de predecesorii săi, Kilian Hennessy a reuşit să reaşeze parfumeria pe somptuosul său piedestal, precum o operă de artă.
Vă invităm în galeria capodoperelor sale – creaţii spectaculoase, etalate

Kilian Hennessy și-a petrecut copilăria jucându-se şi ascunzându-se în pivniţele podgoriilor din re­­giunea franceză Cognac. Era fascinat de mires­mele ameţitoare care tronau în jurul butoaielor, de zahărul topit în amestecul de esenţe rafinate, de aromele îmbătătoare care își odihneau mrejele îmbrăţişate de lemnul îmbălsămat; licori subtile, tulburătoare atât pentru simţul olfactiv cât şi pentru suflete fragile... Intrigat de așa-numita „parte a îngerilor” (fr. „la part des anges”), acel procentaj de alcool care, în mod inexplicabil, se evaporă din butoaiele pline de coniac și înmiresmează aerul ca o ofrandă adusă zeilor, tânărul Kilian avea să fie definitiv sedus şi atras de fascinantul univers al aromelor şi parfumurilor.

    Formându-se ca parfumier alături de cele mai mari „nasuri” din lume, Kilian și-a dezvoltat talentul și măiestria lucrând în serviciul marilor case precum Giorgio Armani, Paco Rabanne, Alexander McQueen și Christian Dior, per­fecţionându-și noţiunile despre caracteristicile produselor de lux. Însă, așa cum sufletul oricărui artist este măcinat continuu de fantas­mele și vocile creaţiei care așteaptă să irumpă şi să se întrupeze, inima sa a rămas fidelă primei sale iubiri: creaţiile pure, divine, incandescente, de o armonie olfactivă desăvârșită.

Colecţia
L’OEUVRE NOIRE

Prima sa colecţie a fost lansată în 2007: L’Oeuvre Noire sau Black

    Masterpiece. Creaţia de debut e­­­vo­­că o atmosferă fa­us­tiană, unde o vrajă ademe­nitoare pune stăpânire asupra sim­ţurilor și tran­sportă sufletul în nirvana. Ghidat de ambiţia perfecţiunii, inspirat din lirica unora precum

    Rimbaud, Verlaine și Bau­de­laire, dar și din versuri contemporane – din muzica lui Pharrell Williams, versurile lui Amy Winehouse sau Snoop Dog – Kilian Hennessy a proiectat structura colecţiei în jurul iubirii, pasiunii, senzualităţii și a ten­taţiilor carnale.

    Contrar uzanţei de a denumi parfumul în funcţie de ingredientul principal al formulei chimice, Kilian a ales să procedeze total diferit: a oferit fiecărui parfum câte un „titlu” și un „subtitlu”, sugerând astfel ideea că o licoare parfumată este doar începutul unei povești tainice, pe care fiecare dintre noi o poate descoperi doar purtând-o. Astfel, cele zece parfumuri îmbină trei teme – inocenţa, paradisul artificial și tentaţiile – adevărate ecouri ale unor poeme incitante: Les Ingénus de Verlaine, Les Paradis

    artificiels de Arthur Rimbaud și L’Orgie parisienne a lui Baudelaire.

    Această colecţie iniţială, ce înmă­nun­­chează o jerbă de note variate şi o compunere olfactivă magnifică, poate răs­pun­de oricăror preferinţe și, de asemenea, poate reflecta starea de spirit care ne în­vă­luie în profundele momente de iubire, plăcere sau durere. „Înainte de a deveni o frumoasă armonie olfactivă, un parfum trebuie să fie o poveste; aşa cum un regizor de film are mai întâi un scenariu scris și abia apoi începe producţia propriu-zisă... Am procedat asemenea, pentru a crea fiecare parfum în parte din colecţia L’Oeuvre Noire”, mărturiseşte Kilian.


Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult