img-header

Atelier Cologne
Lirica Amintirilor

O colecție de emoții și sentimente

ATELIÉR, ateliere, s. n. 1. Local înzestrat cu uneltele sau mașinile necesare, în care se desfășoară o muncă meșteșugărească sau industrială organizată. 2. Încăpere sau grup de încăperi în care își des­fă­șoară activitatea un pictor, sculptor, fotograf etc.

Extinzând definiția din DEX, un atelier este un loc magic, un creuzet în care spiritul, harul, talentul și con­vingerile unui artist sunt transpuse în obiecte de artă.

COLOGNE este denumirea generică a unor parfumuri ușoare, create acum 300 de ani de un parfumier italian ce locuia în Germania, la Köln. Inspirat de amintirile locurilor natale, acesta folosea în creațiile sale proaspete și inedite un amestec special de uleiuri din citrice. La vremea aceea, era o alternativă revoluționară față de parfumurile grele, specifice epocii, obținută printr-un nou stil de procesare și distilare a uleiurilor esențiale.

În acest spirit, știind că un lichid înmiresmat alcătuit după o formulă unică de către un „maestru al atelierului” este cu adevărat un obiect de artă, avea să se scrie geneza Coloniei Absolue – creație a Casei de parfumuri Atelier Cologne.

ATELIER COLOGNE se distinge prin creațiile cu caracter aparte – grație modului artizanal de fa­bricare – născute din pasiunea a doi maître par­­­fu­meurs. Prin amestecul de ingredie­nte ine­­­dite cu elemente citrice se obține o Colonie Absolută, rezultatul fiind formule concentrate cu un caracter distinct și de lungă durată pe piele, dar care se dezvăluie în stil personal; o colecție precum o evocare a momentelor unice, simple dar esențiale pentru fiecare; stări, amintiri și emoții omenești, universal valabile și neprețuite.

În decembrie 2012, Casa de parfumuri Atelier Cologne a deschis în Paris cel de-al doilea boutique, iar acest prim atelier parizian re crează o atmosferă cu sugestive elemente „industriale”, dar cu farmec intim. Cei doi maître parfu­meurs, Sylvie Ganter și Christophe Cervasel, au ales lămpi, mese metalice, accente de lemn și culori calde și reci pentru a crea un spațiu artistic, dar și unul destinat relaxării, a redescoperirilor și al reveriilor olfactive.

Fiecare parfum Atelier Cologne are o poveste,
ascunde un mister și dezvăluie o taină
atunci când este ales cu gândul și purtat cu sufletul.

„Era unul dintre acele momente pe care ai vrea să le tezaurizezi pe veci în suflet. Lumea era adunată pe terasă pentru micul dejun, aroma veselă de portocală dulce îmbrățișa căldura galbenă a dimineții. Simfonia râsetelor și a valurilor sparte de stânci dansa în aerul candid al verii.”

Orange Sanguine este asemenea unei explozii suculente din fructe proaspăt strivite, un amestec jovial de geranium și suc dulce din portocale roșii; acordurile amărui ale cojii de portocală temperează efervescența notelor de vârf.

„A avut un presentiment bun... Așa se întâmplă cu norocul: îl simți sau nu. În acel moment, el l-a simțit. Ploaia dimineții părea să fi înviorat întreaga natură, totul era mai limpede, mai verde, mai viu; era ca și cum ar fi văzut pentru prima oară. Inspirat de atmosfera mustind de viață a pornit la drum plin de entuziasm.”

Trèfle Pur, un peisaj plin de vitalitate, unde frunzele de violetă sunt învăluite de note lemnoase și verzi, dar și de iarba proaspăt tăiată amestecată cu note de pământ umed.efervescența notelor de vârf.

„Respirația lui aburea geamul ferestrei, în timp ce contempla zăpada așezân­du-se peste lacul înghețat. Venise aici pentru a evada din tumultul orașului și pentru a-și finaliza manuscrisul. În acel moment lemnele din șemineu au început să trosnească, gheața s-a așezat mai bine în pahar, iar gândurile au fugit înapoi la firul poveștilor sale, născute din cerneala crudă.”

Oolang Infini, prin caracterul său complex, reușește să învăluie notele de ceai albastru și bergamotă în căldura notelor de fum și piele.

„Ferestrele erau larg deschise pentru a permite razelor să inunde încăperea, iar căldura după-amiezii se insinua subtil, precum o adiere suavă de flori de portocal. Ea își prinsese flori delicate în păr... Ochii îi străluceau de entuziasm și febrilă anticipare... Pregătirile finale au condus-o pe culmile freneziei, dar, preț de un moment, și-a oferit bucuria uniceeă a reveriei...”

Grand Néroli, un romantic ingenuu, este parfumul care îmbină eleganța florilor de portocal cu prospețimea notelor ierboase, îmbrățișate de căldura moscului și a vaniliei hipnotizante.

„Vorbeau în șoaptă, respirând în ritmul vântului. Soarele își strecura razele aurii printre copaci. Deo­dată cerul a fost cuprins de culorile arămii ale amurgului; era ca și când ore întregi s-ar fi scurs într-o clipită sau ca și cum timpul s-ar fi oprit într-o clepsidră.”

Bois Blonds, un elixir sofisticat cu iz machiavelic; îmbină notele prețioase de lemn și tămâie cu note senzuale de neroli și vetiver.

„A fost alertat imediat și solicitat să preia cazul; un alt diamant fusese furat în mod misterios. În clipa în care a deschis dosarul, un zâmbet a făcut să-i strălucească ochii adânci – îi recunoscuse semnătura. Și se bucura că este ea... Își luă unul dintre pașapoarte, arse o filă și începu căutarea. De data asta nu-i va mai scăpa...“

Vetiver Fatal - ca un agent secret prins într-o întâlnire periculoasă, între lumină și mister. În acest parfum inima, compusă din vetiver haitian și flori de portocal din Tunisia, se predă seducătoarelor frunze de violetă, lemn ars de cedru texan și notelor întunecate de oud oriental.

„Eram la munte când i-am întâlnit pe cei doi. Ea ne-a povestit despre o floare misterioasă, el ne-a spus unde poate fi găsită. În dimineața următoare, am ajuns aproape de vârf și un miros ne-a sedus instantaneu. A fost atât de neașteptat și magic: o singură floare să ofere cel mai sălbatic buchet de ambră.“

Ambre Nue ascunde un cocktail de mandarine verzi și bergamotă care învăluie amețitor căldura ambrei, iar notele de scorțișoară din Sri Lanka și orhideea Nigritella Rubra invită simțurile la răsfăț.

„Așa cum nu puteau opri vânturile celor patru zări, la fel de imposibilă le era despărțirea inimilor. Au lăsat totul în urmă pentru a fi împreună, fără temeri; acum erau liberi. Râsetele lor umpleau aerul, plaja, marea. Au privit încă o dată țărmul înainte de a naviga sub lumina cerului albastru.”

Mistral Patchouli vorbește despre aventurieri și navigatori neînfricați; note de pomelo se împletesc cu briza notelor marine, iar îmbrățișările picante de anason sunt învăluite cu o căldură moale dată de notele de tămâie și paciuli.

„S-a amestecat în mulțime când, deodată, a simțit cum inima o ia la goană. Acel miros… era al ei. Mai întâi îl purtase el, dar apoi a devenit al ei. Acum, stăteau neclintiți, față în față, iar magia anilor trecuți a năvălit simțurile într-o clipită.“

Vanille Insensée este ca un curent electric ce parcurge dulceața vaniliei și dezvăluie treptat note de iasomie și lime. Incandescența acestui parfum se odihnește pe note lemnoase, mușchi de stejar și coriandru picant.

„A rotit cadranul lent, tacticos. După o secundă de tensiune, seiful s-a deschis – diamantul lumina încăperea. Mai furase ea bijuterii până acum, dar niciuna nu se compara cu aceasta. A lăsat un trandafir lăsat în locul diamantului și parfumul ei, în aer, pentru el. Ar putea ajunge în celălalt capăt al lumii, dar el trebuie să afle unde. Urmărirea începu din nou...“

Rose Anonyme este definiția seducției absolute. De o frumusețe răpitoare, prizoniere între lumină și întuneric, notele de trandafir turcesc învăluie și intrigă prezențele condimentate de ghimbir, oud, paciuli indonezian, papirus și tămâie din Somalia – toate ascunse sub un văl seducător și catifelat.

Din colecție fac parte:

  • Cologne Absolue 200ml protejată de un capac din piele
  • Cologne Absolue 100ml
  • Săpun parfumat
  • Lumânare parfumată

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult